Vragen en antwoorden over de fusie met Bouwscout

Wie is Bouwscout?

We vermoeden dat u Bouwscout wel kent aangezien Bouwscout een van grootste ZZP intermediairs in de bouw en techniek in Nederland is en een goede naamsbekendheid heeft. Bouwscout is net als Regiebouw een gedegen en betrouwbare partij die haar sporen inmiddels heeft verdiend. Bouwscout is naast de bouw overigens ook actief in de installatie- en elektrotechniek en dat geldt vanaf nu dus ook voor (het nieuwe) Regiebouw.

Waarom zijn jullie gefuseerd?

We hebben de krachten gebundeld omdat we u en ‘onze ZZP’ers’ daardoor nog beter van dienst kunnen zijn! Door de fusie zijn we namelijk de grootste ZZP intermediair van Nederland in de bouw en techniek geworden en dat biedt u veel voordelen.

Welke voordelen biedt de fusie mij als opdrachtgever?

Naast het feit dat u werkt met een betrouwbare, gedegen en professionele organisatie kunnen wij nog beter aan uw aanvragen voldoen en als volwaardig partner van uw organisatie fungeren. We hebben namelijk een nog groter bereik en er ontstaat vanuit het gezamenlijke klanten- en kandidatenbestand meer diversiteit en meer volume.

Zo hebben wij de afgelopen 5 jaar gezamenlijk meer dan 3.000 unieke ZZP’ers bemiddeld. Vaklieden die regelmatig voor ons werken en waarmee we goed contact hebben. In een krappe arbeidsmarkt waarin vaklieden schaars zijn, biedt dit natuurlijk een enorme toegevoegde waarde. Het geeft ons de mogelijkheid om op duurzame wijze invulling te geven aan uw capaciteitsbehoefte. Bovendien kunnen we gezamenlijk een verdere professionaliseringsslag maken en onze dienstverlening verder optimaliseren.

Jullie gaan een ander model hanteren? Wat houdt dat in?

Ondanks dat onze dienstverlening in de basis gelijk is, hanteren Regiebouw en Bouwscout twee verschillende juridische modellen voor het bemiddelen van ZZP’ers. Regiebouw hanteert zoals u weet het bemiddelingsmodel, Bouwscout werkt volgens het zogenaamde model van tussenkomst.
Met het oog op de ontwikkelingen rondom nieuwe wetgeving voor het werken met ZZP’ers en de voordelen van de goedgekeurde modelovereenkomst die Bouwscout hanteert, hebben wij ervoor gekozen om met het model van tussenkomst te gaan werken.

Voor u houdt dit concreet in dat Regiebouw opdrachtgever van de ZZP’er wordt en u dus niet meer juridisch opdrachtgever bent. Dat scheelt u risico en bespaart u in de toekomstige situatie een hoop werk. Lees meer over het model van tussenkomst

Wanneer gaan wij over van bemiddeling naar tussenkomst?

We zullen dit voor alle actieve opdrachtgevers geleidelijk gaan doen in een periode van 4 tot 6 weken. Ons doel is dus om per 1 juni 2019 volledig met het model van tussenkomst te werken.

U ontvangt de week voorafgaand aan de overgang een bericht met daarin nadere informatie en vanzelfsprekend nemen we ook telefonisch contact met u op.  Alle nieuwe plaatsingen zullen uiteraard direct volgens het tussenkomstmodel worden gedaan. U zult dus ook een nieuwe overeenkomst ontvangen.

Verandert er iets aan de facturatie en werkbonnen?

We zullen gelijktijdig met het overgaan op het model van tussenkomst het systeem van Bouwscout in gebruik gaan nemen. U bent reeds gewend aan digitale werkbonnen dus we verwachten hierin voor u minimale veranderingen. De voornaamste verandering zit in het feit dat u een factuur van Regiebouw ontvangt in plaats een factuur uit naam van de ZZP’er, iets dat het gevolg is van de transitie van bemiddeling naar tussenkomst.

Houden jullie dezelfde naam?

We hebben ervoor gekozen om de naam van Regiebouw te handhaven voor de gefuseerde organisatie. Aan onze naam veranderen we dus niets. Wij vonden de fusie wel een uitgelezen moment om onze huisstijl en website eens flink onder handen te nemen en zoals u ziet is dat gelukt…

Wijzigen jullie bedrijfsgegevens?

Onze vestiging Leiderdorp is verhuisd naar Alphen aan den Rijn. Bekijk alle contactgegevens

Onze bedrijfsgegevens veranderen ook als gevolg van de fusie; ons KVK nummer, BTW nummer en bankrekeningnummer wijzigen. Hierover wordt u op het moment dat wij voor uw lopende overeenkomsten van bemiddeling naar tussenkomst overgaan verder geïnformeerd. U hoeft hier op dit moment dus niets in te wijzigen.