Tien miljoen euro ter beschikking voor de bouw

De overheid heeft onlangs in overleg met werkgevers en werknemers in de bouw besloten dat er tien miljoen euro beschikbaar komt om mensen in de sector aan het werk te houden en om nieuwe mensen aan te trekken.

De financiële injectie komt uit het bestaande fonds van de bouw voor onderwijs- en ontwikkeling in de sector. Werkgevers storten jaarlijks een bedrag in dit fonds. Conform de CAO afspraken Bouw & Infra.

Aannemen van nieuwe mensen

Het beschikbare bedrag van tien miljoen euro is bedoeld om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om nieuwe mensen aan te nemen. Werkgevers kunnen via dit fonds maximaal 1250 euro krijgen voor een BBL-kracht. Een BBL-kracht is iemand die tegelijkertijd werkt en leert. De regeling zit als volgt in elkaar: de werkgever kan 500 euro krijgen bij aanvang en als de leerling het leer-werk traject voltooid komt hier nog eens 750 euro bij voor de werkgever.

Naast het bovenstaande kan een werkgever ook een financiële bijdrage krijgen als het iemand aanneemt via een omscholingstraject.

Voorkomen arbeidskrapte na crisis

Het fonds van de bouw voor onderwijs en ontwikkeling is voortgekomen uit de problemen die de sector heeft ervaren na de vorige economische crisis. Tijdens de vorige economische crisis zijn veel mensen in de bouw hun baan verloren en toen de economie weer aantrok, had de bouw te kampen met een fors tekort aan arbeidskrachten.

Momenteel heeft het coronavirus de wereld in haar greep. Daarbovenop heeft de bouwsector in Nederland ook nog last van de stikstof en PFAS-problematiek. De overheid, werknemers en werkgevers in de bouw willen dus een arbeidstekort in de toekomst voorkomen door middel van de financiële injectie.

Werken via Regiebouw

Ondanks corona hebben wij bij Regiebouw meer dan voldoende werk! Kun je niet verder op je huidige werk wegens corona en overweeg je om ZZP’er te worden? We heten je van harte welkom bij ons team Regiebouwers…