Verzekeringen voor ZZP’ers in de bouw en techniek

Als ZZP’er in de bouw of techniek heb je nu eenmaal te maken met bepaalde risico’s. Gelukkig hoef je deze risico’s niet zelf te dragen en het is ook verstandig dat niet te doen: sluit hiervoor goede verzekeringen af.

Met het afsluiten van een goede verzekering weet je zeker dat de risico’s zijn afgedekt en kun je onbezorgd aan de slag! Een schade of ongeval lijkt altijd ver weg maar ligt helaas altijd op de loer. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen maar goed verzekerd werken biedt je een belangrijk vangnet voor wanneer het misgaat. Wij hebben de belangrijkste verzekeringen voor een ZZP’er in de bouw en techniek voor je op een rij gezet:

In het kort:

  • Bedrijfsautoverzekering
  • Eigen vervoerverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Inventarisverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Ongevallenverzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bedrijfsautoverzekering

Wettelijk ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten als je een auto op je naam hebt staan. Daarnaast heb je enkele uitgebreidere opties zoals een WA+ of een Allriskverzekering. Welk type verzekering je kiest hangt af van de leeftijd en dagwaarde van de auto die je rijdt.

Naast de bovengenoemde verzekeringen heb je ook nog de optie om jezelf te verzekeren voor pechhulp of rechtsbijstand (verkeer).

Eigen vervoerverzekering

Als ZZP’er in de bouw of techniek heb je vaak kostbare spullen in je bus of auto liggen. Denk hierbij aan gereedschap, apparatuur en materiaal. Gelukkig kun je het risico van schade en diefstal ook indekken met een verzekering. Hiermee ben je dag en nacht verzekerd tegen de risico’s en krijg je de nieuwwaarde van de spullen vergoed.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Het kan voorkomen dat je tijdens het werk schade hebt veroorzaakt aan andermans spullen en/of aan mensen. Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt dan de kosten hiervoor. De verzekering werkt in principe het zelfde als een particuliere aansprakelijkheidsverzekering, maar is specifiek voor ZZP’ers.

Inventarisverzekering

Mocht je waardevolle spullen, bijvoorbeeld bouwmaterialen en gereedschap,  in je werkplaats of loods hebben liggen, dan kun je daar een inventarisverzekering op afsluiten. Dit houdt in dat bij waterschade of brand je niet zelf voor alle kosten opdraait.

Rechtsbijstandverzekering

Als ZZP’er blink je uit in je vak. Omgaan met juridische geschillen valt daar misschien niet onder. Met de rechtsbijstandverzekering hoef je je hier geen zorgen over te maken. Dat is fijn, zeker als het gaat om zakelijke geschillen waar grote bedragen op het spel staan. Sommige rechtsbijstandverzekeringen bieden tevens een incassoservice aan, wat handig kan zijn als je een opdrachtgever hebt die niet of slecht betaalt.

Uiteraard zijn dit soort zaken wanneer je via Regiebouw werkt voor je geregeld: wij streven naar volledige ontzorging en daarom ben je bij Regiebouw verzekerd van betaling!

Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering verzekert jou tegen de financiële gevolgen van een onverhoopt ongeval. Je kunt deze verzekering zelf afsluiten of gebruik maken van onze collectieve ongevallenverzekering voor de momenten dat je via ons werkt! (Klik hier voor meer info)

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je afsluiten om inkomensverlies, als gevolg van arbeidsongeschiktheid, te compenseren. Je kunt zelf bepalen welk bedrag je verzekert en dus ook hoe hoog de periodieke uitkering is bij arbeidsongeschiktheid.

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een verzekering afsluiten, neem dan contact op met je verzekeraar of tussenpersoon. In het geval dat je werkzaam bent via Regiebouw of dat graag wilt, neem dan contact met ons op!