Regiebouw
Recente bouw vacatures
inVertrouwelijk
Regio: Rotterdam-Rijnmond
inVertrouwelijk
Regio: Haarlem-Haarlemmermeer
inRegio Brabant en Limburg
Regio: Limburg,Zeeland,West-Brabant,Midden-Brabant,(Zuid)oost-Brabant
inVertrouwelijk
Regio: Noord-Holland,Haarlem-Haarlemmermeer

Persbericht 25 oktober 2011

Bouwer aansprakelijk bij ongeval zzp'er - Ongevallenverzekering beperkt risico

Een zzp’er kan zijn opdrachtgever aansprakelijk stellen op basis van ‘werkgeversaansprakelijkheid’ als hem een arbeidsongeval overkomt. Dit heeft de kantonrechter in Assen onlangs geoordeeld. Voor bouwdetacheerder Regiebouw komt deze uitspraak niet als een verrassing. Voor de Arbo-wetgeving wordt iedere ondergeschikte, ook een ingehuurde zzp’er of uitzendkracht, als werknemer van de inlener gezien. Om het risico om ook daadwerkelijk aangesproken te worden aangesproken te beperken, adviseert Regiebouw om altijd naar de ongevallenverzekering van een ingehuurde zzp’er te vragen.

Zzp’ers zijn primair zelf verantwoordelijk voor het afdekken van risico’s via verzekeringen. Toch loopt ook de aannemer die een onderverzekerde zzp’er inschakelt risico. Want als schade niet op een verzekeraar verhaald kan worden, is de kans groot dat de aannemer er op wordt aangesproken.

Bijna de helft van de zzp’ers in de bouw is echter niet of onvoldoende verzekerd tegen de financiële gevolgen van een arbeidsongeval. Dat blijkt uit eigen onderzoek onder meer dan 1500 kleine zelfstandigen.

Regiebouw constateert dat de voornaamste reden voor onderverzekering ligt in het ontbreken van een betaalbaar en transparant aanbod. Vooral zzp’ers in de bouw zijn hiervan de dupe. Bestaande producten zijn duur, kennen een lange looptijd en strenge medische acceptatiecriteria. Dat kan anders, stelt Regiebouw.

Regiebouw ontwikkelde daarom in samenwerking met REAAL een verzekering tegen arbeidsongevallen zonder medische acceptatie of lange opzegtermijn. Van zzp’ers die zelf al een polis hebben afgesloten laat Regiebouw de dekking toetsen door een onafhankelijke tussenpersoon.

Gezien het risico te worden aangesproken bij arbeidsongevallen, sluit Regiebouw zich van harte aan bij het advies van Mr. Teunis Broer in Cobouw van 24 oktober 2011: Behandel zzp’ers hetzelfde als eigen werknemers. Daarenboven raden wij aan om altijd naar de ongevallenverzekering van ingehuurde zzp’ers te vragen en de dekking te laten toetsen. Uiteraard kan daarbij gebruik gemaakt worden van de expertise die Regiebouw heeft opgebouwd.

Regiebouw Groep (Regiebouw, Bouwgilde en Regiebouw Kader) is een jonge en dynamische groep van bedrijven op het gebied van personeelsdienstverlening in de bouw. Dankzij de 300 vaklieden die iedere dag voor het bedrijf aan het werk zijn, vernieuwende vormen van dienstverlening en een actief personeelsbeleid zijn de werkmaatschappijen van Regiebouw Groep toonaangevend op hun vakgebied.


Voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met I.W.H. (Igor) de Glas, glas@regiebouw.nl, Regiebouw Groep, Postbus 303, 2300 AH Leiden.

© copyright 2019

- Sitemap - Contact - Disclaimer Design by PXL Communicatie Powered by OTYS Recruiting Technology
[hoofname]
Regiebouw Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer info vindt je in ons privacystatement. Meer weten?
Close