Maatregelen tegen Corona op de bouwplaats

Denk aan je eigen gezondheid en die van anderen. Het voortbestaan van jouw bedrijf en het behoud van inkomen is vanzelfsprekend ontzettend belangrijk. Het spreekt voor zich en toch: neem geen onverantwoorde risico’s met jouw gezondheid en die van anderen. Volg alle richtlijnen van het RIVM en blijf thuis als je klachten hebt (of iemand in jouw huishouden koorts heeft), voor jezelf en voor je omgeving.

Om werken op de bouwplaats veiliger te maken, heeft het kabinet met de sector  het protocol Samen veilig doorwerken vastgesteld. Het protocol is een van de uitkomsten van het overleg op 27 maart tussen diversen partijen uit de sector en de ministers van Milieu en Wonen en BZK. Het uitgangspunt is dat er doorgewerkt kan worden in de bouw, techniek en gww omdat de maatschappelijke en economische belangen te groot zijn om projecten stil te leggen.

Maatregelen en voorschriften op de bouwplaats

veilig werken bouw corona

Maatregelen en voorschriften bij bewoonde situaties

veilig werken bouw corona zzp

Algemene maatregelen

veilig werken bouw corona zzp

Helpdesk

Er is een helpdesk die je kunt bellen wanneer je je zorgen maakt over corona in relatie tot jouw werk(plek). Natuurlijk kun je daarnaartoe bellen. Maar heb je opmerkingen of vragen over je werksituatie? Bepaal dan aub in goed onderling overleg met de uitvoerder en met ons of je wel veilig kunt werken en zo niet, wat daaraan te doen is. Normaal gesproken is dit voldoende om eventuele onvoorziene en onbedoelde omstandigheden op te lossen.

veilig werken bouw corona zzp